home
table of contents
Puzzles
December 2003
email

Just How Observant Are You - Answers

  1. On a standard traffic light, is the green on the top or the bottom?
    ANS: bottom
  2. How many states are there?
    ANS: 50
  3. In which hand is the Statue of Liberty's torch?
    ANS: Right
  4. What six colors are on the classic Campbell's soup label?
    ANS: Blue, red, white, yellow, black, gold
  5. What two letters don't appear on the telephone dial?
    ANS: Q, Z
  6. What two numbers don't have letters on them?
    ANS: 0, 1
  7. When you walk does your left arm swing with your right leg or with your left?
    ANS:Right
  8. How many matches are there in a standard pack?
    ANS: 20
  9. What is the lowest number on the FM dial?
    ANS: 88
  10. Which way does a "no smoking" sign's slash run?
    ANS: Towards bottom right
  11. How many channels on a VHF TV dial?
    ANS: 12 (no #1)
  12. Which side of a woman's blouse are the buttons on?
    ANS: left
  13. Which side of a man's shirt are the buttons on?
    ANS: right
  14. Which way do fans rotate?
    ANS: Clockwise as you look at it
  15. Whose face is on a dime?
    ANS: Roosevelt
  16. How many sides does a stop sign have?
    ANS: 8
  17. Do books have even-numbered pages on the right or the left side?
    ANS: left
  18. How many lug nuts are there on a standard car wheel?
    ANS: 5
  19. How many sides are there on a standard pencil?
    ANS: 6
  20. Sleepy, Happy, Sneezy, Grumpy, Dopey, Doc: who's missing?
    ANS: Bashful
  21. How many hot dog buns are there in a standard package?
    ANS: 8
  22. On which playing card is the card maker's trademark?
    ANS: Ace of spades
  23. On which side of a Venetian blind is the cord that adjusts the opening between the slats?
    ANS: left
  24. What is in the center on the back of a $1 bill?
    ANS: ONE
  25. There are 12 buttons on a touch tone phone. What two symbols bear no digits?
    ANS: *, #
  26. How many curves are there in the standard paper clip?
    ANS: 3
  27. Does a merry-go-rounds turn clockwise or counter clockwise?
    ANS: Counter clockwise
Return to quiz


This page was last updated December 1, 2003.

home
table of contents
Puzzles
December 2003
email